Batavia aka Jakarta

monasAmpe lupa… ni pan hari jadinye Jakarte, kalo kagak salah nyang ke empat ratus lapan puluh taun.
Ma’af kate setau gw nih ye, dulunye name nih kote bukan Jakarte kayak sekarang. Jaman kompeni dulu namanye masih Batavia.

Kapan Batavia ntuh name pemberian Belande nyang rada ribet bin suseh mo nyebut. Maklum lidah pribumi, makanannye laen, akhirnye nyang kesebut malahan Betawi🙂
Mangkenye ampe sekarang orang Jakarte asli dibilang orang Betawi.

Emang rada nyentrik ye bahasa Betawi malahan dianggap kocak, et dah.., mangkenye banyak pelawak nyang make. Setau gw, jaman sekolah dulu dari SD, SMP ampe STM tuh Bahasa Betawi kagak diajarin di sekolahan kayak daerah laen. Juga kamusnye.. ade ape nggak ye?!
Takutnye ntar Bahasa Betawi nyang asli ilang, tinggal Bahasa gaul nyang kayak kite pake saban sari.

Ngomong-ngomong menurut ente perlu kagak pelestarian Budaya ama Bahasa Betawi nyang orangnye makin kejepit ato lari kepinggir?! Mumpung masih ade Ngkong-Nyak-Babeh🙂

bebas bayar, pembayaran mudah dan cepat, transaksi online, pembayaran tagihan dan tiket, transfer dana online

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s